Blog

Fedezi -e a Medicare vényköteles gyógyszereket?

Fedezi -e a Medicare vényköteles gyógyszereket?

A Medicare különböző részei fedezik a vényköteles gyógyszereket. A Medicare D. rész tervének kidolgozása a krónikus betegségek és állapotok számos gyógyszerét fedi le. A B. rész korlátozott gyógyszer lefedettséget is biztosít.

A Medicare D. rész olyan opcionális terv, amelyben az emberek nem jelentkeznek automatikusan a Medicare -be. A magánbiztosítók a D. rész politikáját kezelik, így az általuk beépített gyógyszerek és a zsebek költségei eltérőek lehetnek.

Általában a Medicare B. része nem fedi le azokat a gyógyszereket, amelyeket az ember járóbetegként vesz igénybe, vagy gyógyszertárukban vásárol. Ez azonban fedezheti a gyógyszerek költségeit, amelyeket fekvőbetegként kapnak.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan működik a vényköteles gyógyszer lefedettsége a D. és a B. rész alatt, valamint a valószínűsíthető költségeket és kizárásokat.

Használhatunk néhány kifejezést ebben a darabban, amely hasznos lehet megérteni a legjobb biztosítási terv kiválasztásakor:

 • Levonható: Ez egy éves összeg, amelyet egy személynek meg kell tennie Töltsön ki egy bizonyos időtartamon belül a zsebéből, mielőtt a biztosító elkezdi finanszírozni a kezeléseket.
 • KOCKÁZAT: Ez a kezelési költségek százaléka, amelyet az embernek önfinanszírozni kell. A Medicare B. részében ez 20%-os.
 • Copayment: Ez egy rögzített dollár összeg, amelyet egy biztosított fizet, amikor bizonyos kezeléseket kap. A Medicare esetében ez általában a vényköteles gyógyszerekre vonatkozik.

Medicare D rész vényköteles gyógyszer lefedettség

A Medicare D. rész olyan opcionális vényköteles gyógyszer lefedettsége, amelyet egy személy megvásárolhat, miután jogosult a Medicare -re.

A D. rész lefedettsége magában foglalja:

 • A legtöbb járóbeteg -vényköteles gyógyszer általános és névmárkait
 • Bizonyos oltások, például a zsindely esetében

Az összes Medicare D. rész terve ugyanazokat a drogok kategóriáit fedezi.

A D. rész terveinek legalább két gyógyszert kell lefednie minden gyógyszeres osztályban. Az egyes kategóriákban az egyes gyógyszerek lefedettsége azonban terv szerint változik. A

D. rész csak olyan gyógyszereket fed le, amelyekre az orvos receptet adott ki, és hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyta.

Tudja meg a Medicare D. részének költségeit.

Az egyes tagsági év kezdete előtt a Medicare bejelenti, hogy az embernek mennyit kell költenie az egyes szakaszok mozgásához.

A szakaszok a következők:

 • Levonható szakasz: Ebben a szakaszban a biztosított a kábítószer -költségek 100% -át fizeti, amíg meg nem teljesítik az éves levonhatóságot. Néhány tervnek nincs levonható.
 • A kezdeti fedett szakasz: Az egyének fizetnek a fedett gyógyszerekért, a D. rész terv pedig a többit fizeti.
 • Fedési rés: Amint a kedvezményezett eléri az eredeti lefedettségük kiadási küszöbét, belépnek a lefedettségi résbe vagy a fánk lyukba. 2020 -ban ez azt jelenti, hogy egy személy a kábítószer költségeinek 25% -át fizeti.
 • Katasztrofális szakasz: Amint egy személy eléri a következő kiadási küszöböt, a tervév végéig csak egy kis copay -t fizetnek. Függetlenül attól, hogy melyik szakaszban van egy személy, január 1 -jén tér vissza a levonható szakaszba.

  Medicare B rész Vényköteles gyógyszer lefedettség

  A Medicare B rész korlátozott típusú gyógyszereket fed le bizonyos helyzetekben, ideértve a következőket is:

  • Kábítószerek Az embernek kötelezőnek kell lennie Adminisztráljon egy tartós orvosi berendezések, például egy porlasztót
  • gyógyszerek felhasználásával, amelyeket egy engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató infúzió révén ad be (IV)
  • Néhány injektálható gyógyszer otthoni használatra
  • injektált és orális gyógyszerek végstádiumú vesebetegséghez (ESRD)
  • Bizonyos orális kemoterápiás gyógyszerek
  • Olyan gyógyszerek, amelyek megakadályozzák a csontok csonttörését a menopauza által indukált osteoporosisból
  • Antinausea gyógyszerek, amelyeket az emberek szednek a rákkezelés mellékhatásainak kezelésére
  • Vakcinák, például az influenza oltás
  • Vérrotmintás tényezők a hemofíliában szenvedő emberek segítésére
  • IV immunoglobulin az elsődleges immunhiányos betegségben szenvedő emberek kezelésére
  • Olyan gyógyszerek, amelyek támogatják a közelmúltbeli transzplantációt, amelyet a Medicare is finanszírozott. Az egészségbiztosításról látogasson el a Medicare csomópontra.

   Költség

   A Medicare vényköteles gyógyszerfedés költsége változik. A Medicare B. részének 2021 -ben a szokásos havi prémiumja 148,50 USD.

   minél inkább keres egy ember, annál magasabb lesz a prémium. A B. rész fedezetébe eső gyógyszerek esetében a biztosított személy a Medicare által jóváhagyott gyógyszerek költségeinek 20% -át fizeti.

   A Medicare D. rész tervei költségei eltérőek. Az egyének havi prémiumot fizetnek a D. részért, a B. rész prémiumja mellett. A zsebéből származó költségek is változhatnak, attól függően, hogy:

   • A prémium
   • A levonható
   • Copayments
   • A kiadások Limit, ha egy személy belép a fedezeti résbe. Néhány D. részben szenvedő ember azonban a díjakon kívül a jövedelem kiigazított havi díjat is fizet.

    2021 -ben az emberek nem fizettek kiegészítő díjat, ha egyedüli vagy 176 000 dollárt jelentettek 88 000 USD -nál kevesebb jövedelemről, ha közös hozam benyújtásakor 176 000 dollárt jelentettek.

    Azok az emberek, akik a fenti jövedelemnél többet fizetnek, fizetik a havi prémiumot és az extra díjat, az alábbiak szerint:

    12,30 USD

    500 000 USD vagy annál magasabb

    Egyéni éves jövedelem Közös jövedelem Jövedelem kiigazított kifizetés a havi prémium mellett
    88 000 USD – 111 000 USD 176 000 USD – 222 000 USD
    $ 165,001– 500 000 USD $ 330 001– 750 000 USD $ 70,70 750 000 USD vagy annál magasabb $ 77.10 A Medicare D. rész a vényköteles gyógyszer költségeit fedezi.

    2021 -ben a D. részben nincsenek évente levonható, mint 445 dollár. Bizonyos D. rész terveinek nem lehet levonható.

    Azok az emberek, akiknek korlátozott jövedelme van, a Medicare -en keresztül jogosultak az extra súgóprogramra, hogy fizessék a vényköteles kábítószer -terveket. További információ az extra súgóról.

    Jogosultsági kritériumok a D. részhez

    A Medicare A és B részekre jogosult emberek szintén megfelelnek a Medicare D. részének kritériumainak. D 3 hónappal a 65. születésnapjuk előtt, és legfeljebb 3 hónapja van a születési hónapot követően.

    Azok az egyének, akik nem választanak a Medicare D. rész tervét, ha jogosultvá válnak, késői beiratkozási díjat fizethetnek, ha később csatlakoznak egy tervhez.

    Az emberek havonta fizetik ezt a késői díjat a szokásos prémiumuk mellett. Ez egész életen át alkalmazandó.

    Tudja meg, mi teszi a Medicare -re való jogosultságot.

    Hogyan kell feliratkozni

    Azoknak az embereknek, akik a Medicare D. rész tervét akarják, meg kell próbálniuk csatlakozni a jogosultsági időszakuk során, hogy elkerüljék az életre szóló büntetési díjakat. Hasznos összehasonlítani a terveket és megfontolni a kábítószer -lefedettség választását, mivel a tervek eltérőek.

    Azok az egyének, akik csatlakozni akarnak, meglátogathatják a Medicare Plan Finder -t a Medicare.gov weboldalon keresztül, hogy terveket találjanak a környéken.

    Azok az emberek, akik elmulasztják a kezdeti jogosultsági időszakot, vagy meg akarják változtatni a terveket, ezt minden év október 15 -től december 7 -ig megtehetik. A lefedettség a következő év január 1 -jén kezdődik.

    További információ a nyílt beiratkozásról itt.

    Kizárt gyógyszerek

    A Medicare B rész vagy a D. rész különféle vényköteles gyógyszereket fed le. A kizárások vonatkozhatnak egyes tervekre, például a következőkre:

    • Súlycsökkentő gyógyszerek
    • Hideg és influenza gyógyszerek
    • Olyan gyógyszerek, amelyeket az orvos nem írt elő
    • A termékenységet elősegítő gyógyszerek
    • Kábítószerek a hajnövekedés helyreállításához
    • Kiegészítő vitaminok és ásványi anyagok

    Mivel a D. rész tervei változnak , Néhány terv lefedheti a fenti gyógyszereket. A legjobb, ha a pontos lefedettséget az egyes biztosítókkal ellenőrizzük.

    Mi a lefedettségi rés?

    A személyek által alkalmazott gyógyszerektől függően elérhetik a lefedettségi rést, amelyet a fánk lyuknak is neveznek.

    A lefedettségi rés az a szakasz, ahol a biztosított személy meghaladja a gyógyszerköltségek kezdeti lefedettségi korlátját, de még nem érte el a katasztrofális lefedettség szakaszát.

    A kiadási korlátok évente megváltoznak. Általában a fedezeti hiányosságban a kedvezményezett többet fizet a vényköteles gyógyszerekért, mint a levonhatóak teljesítése után. 2021 -ben ez a kábítószer -költségek 25% -ának számít.

    Összegzés

    A Medicare D rész a vényköteles gyógyszereket fedezi. Bizonyos gyógyszerek lefedettsége a B. részből származhat, például oltásokból és antirejection gyógyszerekből egy transzplantáció után.

    Miután egy biztosított személy eléri a D. részét, a Medicare fizeti a márkanév és a vényköteles gyógyszereket, általában a botrányokkal.

    Ha a Medicare és az egyén eléri a D. rész tervének kiadási korlátját, akkor elérik a fedezeti rést, és az összes felírt gyógyszer 25% -áért kell fizetniük, amíg a katasztrofális lefedettséget nem érik el.

    A weboldalon található információk segíthetnek a biztosításról szóló személyes döntések meghozatalában, de nem célja, hogy tanácsot adjon a biztosítási vagy biztosítási termékek beszerzésével vagy felhasználásával kapcsolatban. Az Healthline Media semmilyen módon nem folytatja a biztosítási üzletágot, és nem engedélyezett biztosítótársaságként vagy termelőként semmilyen amerikai joghatóságban. Az Healthline Media nem javasolja vagy nem támogatja azokat a harmadik feleket, amelyek a biztosítási üzletágot folytathatják.

    • Egészségbiztosítás / egészségbiztosítás
    • Medicare / Medicaid / SCHIP
    • Gyógyszertár / gyógyszerész

    Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

    Shopping cart

    close
    Scroll To Top