healthblog

Лъвовите гъби могат да се считат за храна за лекарство.

Лъвовите гъби могат да се считат за храна за лекарство.

Популярна в азиатската кухня, лъвската грива също получава признание като сериозна вкусна храна в Северна Америка. Не само популярна като храна, но и тази здравословна гъба се използва и навсякъде за потенциалните си лекарствени ефекти в организма, особено мозъчната функция.

Защо да се притеснявате за мозъчната функция и паметта?

Над 80 процента от застарящата популация ще има хронично заболяване, а невродегенеративните заболявания като болестта на Алцхаймер нарастват. Химикалите в храните са свързани с множество неврологични състояния, включително загуба на памет.

Според Асоциацията на Алцхаймер на всеки 66 секунди някой в Съединените щати ще получи тази инвалидизираща болест.

Експертите днес разбират, че възпалението играе роля в мозъчната дисфункция и загубата на памет и загуба на познавателно здраве.

Храната, която ядем, играе голяма роля за това колко възпаление имаме, а също така не е изненадващо, че количеството на риска от болестта на Алцхаймер, който имаме.

Какво трябва да ядем?

Мозъчните клетки процъфтяват на здравословна диета.

Всички трябва да се стремим да ядем здравословна диета за здравословна мозъчна функция, която намалява възпалението Чрез рязане на храни като:

преработените хранилида с добавки за захарни хранилища Foodssugary напитки

В допълнение, добавянето в следните здравословни храни може да помогне за намаляване на риска от памет и когнитивна дисфункция:

Здрави протеини като диво уловени fish, grass-fed meats, legumes, nuts, and seedsVegetables like broccoli, onions, carrots, and moreWhole fruits like berries, pineapple, melonsMushrooms like Lion’s mane, button mushrooms, Chaga mushrooms, shiitake mushrooms, cordyceps mushrooms, reishi mushrooms, and moreUnprocessed Мазнини като екстра върджин зехтин, масло от авокадо, кокосово масло

лъвски ползи от грива

лъвските гъби могат да се считат за храна за лекарство. Изследванията подкрепят, че можете да спечелите много ползи за здравето от избора да ядете лъвска грива.

Ето 14 причини да ядете грива на лъва и допълване на лъвската грива.

високо в антиоксиданти и здрави съединения

Както може би си представяте, гъбата на Mane на Lion е доста питателна, пълна с антиоксиданти и има потенциал да подобри здравето ни.

Това е така, защото гривата на лъвовете е богата на:

палмитични киселини-арабинитолинацини (дитерпеноидни еринацини) Хериценони

Условия за растяща лъвска грива варира доста, така че вероятно точното хранене на тези гъби вероятно варира доста, така че точното хранене на тези гъби е вероятно да варира доста, така че вероятно точното хранене на тези гъби вероятно варира доста, така че точното хранене на тези гъби вероятно е да се различават доста, така че вероятно точното хранене на тези гъби вероятно варира доста, така че точното хранене на тези гъби вероят варира и много.

Всяка 100-грама сервиране има около 24 калории, 2 грама протеин и 3 грама въглехидрати. Смята се, че

Еринацините са основните активни съединения на лъвската грива.

лъвската грива увеличава фактора на растеж на нервите

Според списанието за транслационна медицина, факторът на растежа на нервите е вещество, което помага за растежа и поправянето както на централната нервна система, така и на периферната част нервна система.

Това е важно, защото учените смятаха, че нервите не могат да растат или да се поправят.

Сега знаем, че определени хранителни съединения могат да помогнат за поддържане на здравето на нервите чрез засилване на фактор на растеж на нервите.

лъвската грива е една такава храна, която е била в състояние да увеличи фактора на растеж на нервите, поне при изследвания на клетките и животни досега. Това означава, че гривата на лъва може да помогне за увеличаване на миелинизацията и растежа на нервите.

Друг термин за това е неврогенезата.

Съвет: Какви заболявания се възползват от неврогенезата и растежа на миелин и нервната пластичност? Хората с депресия, тревожност, болест на Алцхаймер, наранявания на нервите, инсулти и увреждане на гръбначния мозък.

Пациентите с множество склероза могат да се възползват и от гривата на лъва и по тази причина.

намалява възпалението

Въпреки че възпалението е част от здравословен имунен отговор, то става вредно за тялото, когато ние постоянно сме под възпаление поради лоша диета, стрес и токсини.

възпалението подхранва огъня на мозъчните заболявания като инсулт и деменция. Затова е важно да се намалят естествено възпалителните съединения, когато е възможно.

лъвската грива намалява възпалителните съединения в тялото, включително:

IL-6 COX-2 5-LOXTNF

Чрез намаляване на възпалението, гривата на лъва също може да намали риска от рак. В скорошно проучване екстрактът от Mane на Lion намалява растежа и намали размера на раковите тумори. Антиоксидантният профил на Mane Rich Mane помага да се обясни защо може да намали възпалението толкова добре.

лъвската грива като мозъчна детокс храна

Сега знаем, че мозъка и нервната система изискват ежедневно почистване, за да функционират добре.

За съжаление, много хора днес имат излишни токсини от химикали, устойчиви органични замърсители, тежки метали, алкохол, тютюн и други.

Тези токсини могат да причинят имунотоксични ефекти и невротоксичност.

и токсините нарушават нашата митохондриална функция.

Според експертите на мозъка в клиниките на Amen, токсините нарушават функцията на мозъка, така че осигуряването на тялото с добра храна и нежна детоксикация може да измине дълъг път за подпомагане на оптимизирането на мозъчната функция в каквото и да е глава, в което сте в момента.

гъбите имат способността да детоксикират нашия свят около нас и също така могат да помогнат да направим същото в телата си. При хората гъбите помагат да се подобри чернодробната функция чрез увеличаване на антиоксидантните ензими. Някои ранни доказателства дори предполагат, че гъбата на гривата на лъва може да намали токсичните ефекти на алкохола върху черния дроб.

Mane на Lion привлича най-голямо внимание от всички гъби за мозъчен детокс, тъй като изследванията показват способността на тази гъба да намалява бета-амилоидните находища в ранните изследователски работи.

Съвет: Нашата глимфатична система циркулира цереброспиналната ни течност и помага за почистване на мозъка ни и го поддържаме здрави. ; Изследванията на гривата за паметта

лъв за памет

показват, че ползите от гривата на лъва включват подобряване на паметта.

Пример за това беше скорошно клинично проучване, при което хората с леко когнитивно увреждане са получили или добавка за гривна на лъвовете, или плацебо.

Групата, получаваща добавката за гривна на лъва, продължи да подобрява паметта над A период от 16 седмици. Когато спряха да поемат гривата на Лъв, паметта се влоши.

Чрез намаляване на увреждането на нервните клетки, гривата на лъвовете също може да намали тежестта на инсулта според ранните изследвания.

лъвската грива помага за подобряване на настроението

Много хора се чувстват весели, когато редовно ядат гъби. Знам, че го правя.

Въпреки това имаме ли доказателство, че гъбите на гривите на лъва всъщност помагат да се намалят симптомите на депресия и да намалят стреса?

Да.

Както се оказва, клинично проучване на жени с депресия и разстройство на храненето с хапне е подобрило качеството на настроението и съня след получаване на 8 седмици гъби от лъвски гъби в сравнение с контролната група.

Още по-завладяващо е, че те продължават да имат подобрения в настроението в продължение на 8 седмици след приемането на гъби, което предполага, че гъбите може да имат дълготрайни подобрения в депресията.

Тези жени също имат повишен невротрофичен фактор, получен от мозъка (BDNF).

BDNF съединението е в състояние да помогне за регулиране на растежа и регенерацията на невроните в мозъка.

Друго проучване на 30 жени показа подобни ползи от гривата на лъва: намалена депресия, стрес и раздразнителност.

Такива ефекти върху мозъка се наричат ноотроп, когато те са в състояние да направят дълготрайни подобрения във функцията.

Съвет: Мъжът на лъвовете може да се ползва като част от вашата диета редовно и трябва да бъде част от здравословната диета, за да оптимизира настроението до най -добрия си потенциал. В резултат на това вашето психично здраве може да се подобри.

защитава невроните

Една от причините, че възникват хронични заболявания, е окислителното увреждане поради токсините, както беше споменато по -горе.

лъвската грива защитава невроните чрез увеличаване на антиоксиданти и по този начин може да намали шансовете на заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Това от своя страна помага да защитим способността ни да правим невротрансмитери като допамин, поне според едно проучване при животни. Гъбата Hericium erinaceus може също да намали смъртта на невроналните клетки, известна още като апоптоза, поради свободните радикали. Допаминът е от решаващо значение за щастливото настроение и като помага за поддържане на нормални нива на допамин, лъвската грива може да помогне за предотвратяване и лечение на болестта на Паркинсон.

Въпреки че са необходими повече изследвания, добавянето на гъби на Mane на Lion към вашата диета със сигурност няма да навреди на нищо и най -вероятно помага при няколко вида здраве на мозъка.

може да помогне за загуба на тегло

лъвските ползи за здравето на гъбите на лъвовете се простират и до здравословно телесно тегло, особено като част от здравословната и необработена диета.

Яденето на гъби редовно помага за поддържане на здравословен микробиом поради съдържанието им на фибри и биоактивни съединения. Здравият микробиом може да намали възпалението и затлъстяването, поне при проучвания на животни. ;

лъвската грива засили метаболизма на мазнините и в това проучване.

Не можем да сме сигурни, че същото се случва и при хората.

Ползи за диабет

Ползите от гъбата на гривата на лъва също могат да включват ползи за диабет.

изглежда кръгов, но това също е възможно предимство и за вашия здрав мозък. Това е така, защото вече експертите знаят, че неконтролираният диабет уврежда мозъчната тъкан и води до загуба на памет.

Всичко е свързано.

лъвската грива може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар при хора с диабет според ранната изследователска работа. Това е така, защото те могат да забавят храносмилателната абсорбция на въглехидрати, подобни на някои лекарства за диабет.

Като забавите въглехидратите, може да се почувствате и по -пълни.

Както се оказва, лъвските гъби на Mane също могат да помогнат и при болка в диабетния нерв.

Храносмилателните ползи

Гъбите са добре известни със своите храносмилателни ползи за здравето, тъй като имат здравословно количество фибри.

Повечето хора не знаят, че типът фибри в гъбите е ясно различен от другите видове.

Бета-глюкан влакна и други полизахариди в гъбите помагат за подпомагане на храносмилателното здраве чрез увеличаване на броя и разнообразието на пробиотиците в храносмилателния тракт. Използването на лъвски гъби може също да намали симптомите на възпалителни заболявания на червата като улцерозен колит и болестта на Крон, чрез понижаване на възпалителните съединения като NF? B и TNF?. Няколко проучвания на животни показват, че гъбите на H. Erinac могат да намалят и инфекциите на H. pylori.

червата ви са вторият ви мозък: Хранете се добре.

Съвет: Чрез намаляване на възпалението и насърчаване на здрави бактерии, гривата на лъва вероятно ще бъде от полза за храносмилателния ви тракт, въпреки че са необходими повече изследвания.

може да увеличи енергията

В днешния свръх кофеинов свят се нуждаем от някои добри алтернативни варианти, които увеличават енергията естествено.

Много видове гъби поддържат енергия, като кордицепс, което увеличава клетъчния ATP.

лъвската грива също има свойства против фатиг, докато насърчава спокоен сън. Осигурявайки енергийна подкрепа, като същевременно намалява свободните радикали, тези лечебни гъби също имат ефекти против стареене.

Научете повече за Cordyceps и енергия в тази публикация.

може да увеличи дълголетието и да намали сърдечните заболявания

Сърдечната болест остава убиец на номер 1 в света и намалява живота и здравето на мнозинството от хората.

Гъбите не са непознати за здравето на сърцето, защото те помагат за засилване на антиоксидантите и намаляване на възпалението и дори могат да намалят вредните кръвни съсиреци, като същевременно поддържат здравите нива на кръвно налягане.

лъвската грива също може да намали вредните мазнини в кръвта, наречена триглицериди и да намали вредните форми на холестерола.

Чрез увеличаване на вещество, наречено Foxp3, лъвската грива също може да помогне за балансиране на имунните клетки, участващи в сърдечни заболявания.

Съвет: Гъбите отдавна се считат Предлага някои уникални ползи за здравето на сърцето като подпомагане на имунитета.

Може да подобри здравето на костите

загубата на кост, свързана с възрастта, е много често, но знаете ли, че определени храни могат да помогнат за предотвратяване на остеопороза? Грената на лъвовете е богата на витамини, като витамин D, за кости и стави.

Лъвовата гъба на Mane успя да намали активността на костите в проучване на животни наскоро.

Изследванията все още не са изследвали ефектите на гривата на лъва върху здравето на костите при хората, но шансовете са, няма да навреди. >

Когато говорим за ползите от имунната система и противовъзпалителните ползи от гривата на лъва, често говорим за едно и също нещо.

Около 80% от имунната ви система е продиктувана от храносмилателното ви здраве и гривата на лъвовете помага на храносмилателния ви тракт. Ако гъбите помагат да се намали възпалението, те поддържат нормализиран имунен отговор в организма. Чрез засилване на антиоксиданти в телата ни, лъвските гъби помагат да се постигне това. Освен това, като помага за поддържането на здравословен микробиом, тялото е по -вероятно да може да се пребори с чужди нашественици като вредни вируси и вредни бактерии.

Това е красотата на яденето на здравословни храни като Mane на Lion-които помагат да се постигне баланс в множество системи в тялото.

Много експерти днес, като д-р Ронда Патрик от открита ми фитнес, откриват, че постигането на здравословен имунен отговор се постига чрез постигане на оптимални хранителни вещества, диета за заздравяване на червата и чрез храни като гъби.

Съвети за готвене на гъба на лъвската гъба

нека не забравяме едно от основните предимства на гривата: има добър вкус. Храната е просто удоволствие, така че когато е вкусна и здравословна … печеливша! Мъжът на лъвовете е страхотен, когато се сдвоява с повечето пикантни ястия.

Вегетарианците често използват гъби като подмяна на месо, а гривата на лъва придава подобен вкус и текстура на морските дарове.

Сотирани гъби

Можете да готвите лъв, направен точно както бихте направили всяка друга гъба. Опитайте да добавите гривата на нарязани лъв към малко масло, хранено с трева и сотирайте, докато покафенеят и омекнат.

Бульон с гъби

За да направите гъбен бульон, сотирайте гъби в масло или гхи, след това добавете 1 чаша вода в тигана. С потапящ блендер, пюрирайте до гладкост. Добавете сол на вкус.

Раци торти

Тъй като гривата на лъвовете има вкус на морски дарове, можете да направите рецепти за раци на Lion Crab Cakes като тази.

Lion’s Mane Smoothie

Можете да направите рецепта за гъби на Lion’s Mane като пюре всеки ден или просто да добавите гъбата на прах и на кафе.

Допълване на лъвската грива

За да получите най -много ползи за здравето от яденето на лъвска грива, може да искате да помислите за допълване, освен ако нямате стабилно снабдяване в диетата си или отглеждате собствените си лъвски гъби.

лъвският прах или капсули са предпочитани пред формите на екстракт от гъби, но първоначално могат да се справят с храносмилателния тракт на някои хора, ако не понасят някакви влакна.

Най -добре е да получите гривата на органичния лъв, за да избегнете добавени химикали. Повечето добавки съдържат плододаващите тела на лъвската грива, но някои качествени добавки също съдържат мицела на грива на лъва.

Как да намерите лъвската щракнете тук, за да проучите грива

Има 3 начина да получите лъвска грива в диетата си.

Отглеждане на собствените си компании вече имат комплекти за отглеждане на гъби, така че да можете да отглеждате добро количество лъвска грива сами. Според моя опит е много лесно да се направи и осигурява икономичен начин за ядене на лъвска грива. Можете да намерите комплект за растеж на грива на лъв като този. Използвах го и получих поне 4 паунда лъвове от един комплект, което означава около 4 долара за лира. Купете местни локални специализирани гъби магазини имат лъвска грива свежа, за да купите и вас. Просто потърсете производители на гъби във вашата общност. Купувам ми от майка гъби. Пазарувайте добавки на Lion’s Mane-това е приятен вариант за хора, които не харесват вкуса на гъби и искат да вземат капсула.

Чудесен начин да увеличите количеството гъби в диетата си е да допълвате, така че да можете да имате ежедневна грива на Lion, така че в крайна сметка правя и трите: допълване, отглеждане на моите комплекти за отглеждане.

Contents