Blog

Τα φάρμακα συνταγογραφούμενων συνταγογραφούμενων φαρμάκων του Medicare;

Τα φάρμακα συνταγογραφούμενων συνταγογραφούμενων φαρμάκων του Medicare;

Διαφορετικά μέρη των φαρμάκων για την κάλυψη του Medicare. Η λήψη ενός σχεδίου Medicare Part D καλύπτει μια σειρά φαρμάκων για χρόνιες ασθένειες και καταστάσεις. Το μέρος Β παρέχει επίσης περιορισμένη κάλυψη φαρμάκων.

Το Medicare Part D είναι ένα προαιρετικό σχέδιο που οι άνθρωποι δεν εγγράφονται αυτόματα με το Medicare. Οι ιδιωτικοί ασφαλιστές διαχειρίζονται τις πολιτικές του μέρους Δ, έτσι ώστε τα φάρμακα που περιλαμβάνουν και τα έξοδα εκτός τσέπης μπορεί να διαφέρουν.

Τυπικά, το Medicare Part B δεν καλύπτει τα φάρμακα που ένα άτομο παίρνει ως εξωτερικό ασθενή ή αγοράζει στο φαρμακείο του. Ωστόσο, μπορεί να καλύψει το κόστος των ναρκωτικών που λαμβάνουν ως νοσοκομείο.

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς λειτουργεί η κάλυψη φαρμάκων με συνταγή κάτω από τα μέρη D και B, καθώς και τα πιθανό έξοδα και εξαιρέσεις εκτός τσέπης.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικούς όρους σε αυτό το κομμάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για να κατανοήσουμε όταν επιλέγουμε το καλύτερο σχέδιο ασφάλισης:

 • έκπτωση: αυτό είναι ένα ετήσιο ποσό που πρέπει να πρέπει Περάστε από την τσέπη μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο πριν ένας ασφαλιστής αρχίσει να χρηματοδοτεί τις θεραπείες του.
 • Coinsurance: Πρόκειται για ένα ποσοστό ενός κόστους θεραπείας που ένα άτομο θα χρειαστεί να αυτοχρηματοδοτήσει. Για το Medicare Part B, αυτό έρχεται στο 20%.
 • COPAYMENT: Πρόκειται για ένα σταθερό ποσό δολαρίου που ένας ασφαλισμένος πληρώνει όταν λαμβάνει ορισμένες θεραπείες. Για το Medicare, αυτό ισχύει συνήθως για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Medicare Μέρος D Κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Το μέρος D είναι μια προαιρετική κάλυψη φαρμάκων που μπορεί να αγοράσει ένα άτομο μόλις γίνουν επιλέξιμοι για το Medicare.

Η κάλυψη του μέρους D περιλαμβάνει:

 • Οι γενικές και ονομαστικές μάρκες των περισσότερων συνταγογραφούμενων φαρμάκων
 • >

Όλα τα σχέδια Medicare Part D καλύπτουν τις ίδιες κατηγορίες φαρμάκων.

Τα σχέδια μέρους D πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον δύο φάρμακα σε κάθε κλάση φαρμάκων. Ωστόσο, η κάλυψη για συγκεκριμένα φάρμακα σε κάθε κατηγορία ποικίλλει ανάλογα με το σχέδιο.

Το μέρος D καλύπτει μόνο φάρμακα για τα οποία ένας γιατρός έχει εκδώσει συνταγή και ότι έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μάθετε σχετικά με το κόστος του Medicare Part D.

Πριν από την έναρξη κάθε έτους συμμετοχής, η Medicare ανακοινώνει πόσο ένα άτομο πρέπει να περάσει για να μετακινηθεί σε κάθε στάδιο.

Τα στάδια περιλαμβάνουν:

 • Απομακρυνόμενο στάδιο: Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ο ασφαλισμένος πληρώνει το 100% του κόστους των ναρκωτικών μέχρι να ανταποκριθεί στην ετήσια έκπτωση τους. Ορισμένα σχέδια δεν έχουν εκπτώσεις.
 • Αρχικό καλυμμένο στάδιο: Τα άτομα πληρώνουν ένα copay για τα καλυμμένα φάρμακα και το σχέδιο του μέρους D πληρώνει τα υπόλοιπα.
 • χάσμα κάλυψης: Μόλις ένας δικαιούχος φτάσει στο κατώφλι των δαπανών για την αρχική κάλυψή τους, εισέρχονται στο κενό κάλυψης ή στην τρύπα ντόνατς. Το 2020, αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο πληρώνει το 25% του κόστους ενός φαρμάκου.
 • Καταστροφική σκηνή: Μόλις ένα άτομο φτάσει στο επόμενο όριο δαπανών, πληρώνουν μόνο ένα μικρό copay μέχρι το τέλος του έτους του σχεδίου. Ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο είναι ένα άτομο, επιστρέφουν στο στάδιο έκπτωσης την 1η Ιανουαρίου.

  Medicare Part B Κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

  Το μέρος M Medicare καλύπτει περιορισμένους τύπους φαρμάκων σε ορισμένες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Διαχείριση χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από μια ανθεκτική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, όπως ένα νεφελοποιείο
  • φάρμακα που διαχειρίζεται ένας αδειοδοτημένος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μέσω έγχυσης (iv)
  • Ορισμένα ενέσιμα φάρμακα για οικιακή χρήση
  • Έγχρονα και στοματικά φάρμακα για νεφρική νόσο τελικού σταδίου (ESRD)
  • Τα φάρμακα για την αντεναναία που λαμβάνουν οι άνθρωποι για να διαχειριστούν τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου
  • εμβόλια, όπως το εμβόλιο γρίπης
  • Παράγοντες πήξης αίματος για να βοηθήσουν τα άτομα με αιμοφιλία

  IV ανοσοσφαιρίνη για τη θεραπεία ατόμων με ασθένεια πρωτογενούς ανοσολογικής ανεπάρκεια της ιατρικής ασφάλισης, επισκεφθείτε το Medicare Hub.

  Κόστος

  Το κόστος της κάλυψης φαρμάκων με συνταγή Medicare ποικίλλει. Το τυπικό μηνιαίο ασφάλιστρο για το Medicare Part B το 2021 είναι 148,50 δολάρια.

  Όσο περισσότερο κερδίζει ένα άτομο, τόσο υψηλότερο θα είναι το ασφάλιστρό τους. Για τα φάρμακα που εμπίπτουν στην κάλυψη του μέρους Β, ο ασφαλισμένος πληρώνει το 20% του εγκεκριμένου κόστους του Medicare για τα φάρμακα.

  Τα σχέδια Medicare Part D ποικίλλουν σε κόστος. Τα άτομα πληρώνουν ένα μηνιαίο ασφάλιστρο για το Μέρος Δ παράλληλα με το Premium B. Τα έξοδα εκτός τσέπης μπορεί επίσης να ποικίλουν ανάλογα με:

  • Περιορίστε όταν ένα άτομο εισέρχεται στο κενό κάλυψης

  Το κόστος D περιλαμβάνει ένα μηνιαίο ασφάλιστρο. Ωστόσο, ορισμένα άτομα με μέρος Δ πληρώνουν επίσης ένα εισόδημα προσαρμοσμένο μηνιαίο τέλος εκτός από τα ασφάλιστρά τους.

  Το 2021, οι άνθρωποι δεν πληρώνουν πρόσθετη χρέωση εάν ανέφεραν εισόδημα μικρότερο από 88.000 δολάρια κατά την κατάθεση μόνο ή 176.000 δολαρίων κατά την κατάθεση κοινής επιστροφής.

  Οι άνθρωποι που έκαναν περισσότερο από το παραπάνω εισόδημα πληρώνουν το μηνιαίο ασφάλιστρό τους και ένα επιπλέον τέλος, ως εξής:

  Κοινό εισόδημα προσαρμοσμένη πληρωμή εισοδήματος παράλληλα με το μηνιαίο premium $ 88.000- $ 111.000 $ 176.000 – $ 222.000

  $ 12.30 $ 165.001- $ 500.000 $ 330.001- $ 750.000 $ 70.70

  td> $ 500.000 ή παραπάνω $ 750.000 και άνω $ 77.10

  Το Medicare Part D καλύπτει το κόστος συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

  Το 2021, κανένα μέρος D δεν έχει ετήσια έκπτωση υψηλότερη από $ 445. Ορισμένα σχέδια του μέρους Δ μπορεί να μην έχουν εκπτώσεις.

  Οι άνθρωποι που έχουν περιορισμένο εισόδημα ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Επιπλέον Βοήθεια μέσω της Medicare για να πληρώσουν για συνταγογραφούμενα σχέδια φαρμάκων. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιπλέον βοήθεια.

  Κριτήρια επιλεξιμότητας για το μέρος D

  Οι άνθρωποι που είναι επιλέξιμοι για τα μέρη Medicare A και B πληρούν επίσης τα κριτήρια για το Medicare Part D.

  D σε 3 μήνες πριν από τα 65α γενέθλιά τους και έχουν έως και 3 μήνες μετά το μήνα γέννησής τους για να υποβάλουν αίτηση.

  Τα άτομα που δεν επιλέγουν ένα σχέδιο Medicare Part D όταν γίνονται επιλέξιμοι μπορούν να πληρώσουν καθυστερημένη αμοιβή εγγραφής εάν συμμετέχουν σε σχέδιο αργότερα.

  Οι άνθρωποι πληρώνουν αυτή την καθυστερημένη αμοιβή κάθε μήνα πάνω από το συνηθισμένο ασφάλιστρό τους. Αυτό ισχύει σε δια βίου βάση.

  Μάθετε τι σας κάνει να επιλέξετε για το Medicare εδώ.

  Πώς να εγγραφείτε

  Οι άνθρωποι που θέλουν ένα σχέδιο Medicare Part D θα πρέπει να προσπαθήσουν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της περιόδου επιλεξιμότητας για να αποφύγουν τα τέλη ποινής κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Είναι χρήσιμο να συγκρίνετε τα σχέδια και να εξετάσετε τις επιλογές κάλυψης ναρκωτικών, καθώς τα σχέδια ποικίλλουν.

  Τα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο μπορούν να επισκεφθούν το Medicare Plan Finder μέσω της ιστοσελίδας Medicare.gov για να βρουν σχέδια στην περιοχή τους.

  Οι άνθρωποι που χάνουν την αρχική τους περίοδο επιλεξιμότητας ή θέλουν να αλλάξουν τα σχέδια μπορούν να το κάνουν από τις 15 Οκτωβρίου – 7 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Η κάλυψη ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

  Διαβάστε περισσότερα για την ανοικτή εγγραφή εδώ.

  εξαιρούνται φάρμακα

  Medicare Part B ή μέρος D καλύπτει μια ποικιλία συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Οι εξαιρέσεις μπορούν να ισχύουν για ορισμένα σχέδια, όπως τα εξής:

  • φάρμακα απώλειας βάρους
  • φάρμακα που προωθούν τη γονιμότητα
  • φάρμακα για την αποκατάσταση της ανάπτυξης των μαλλιών
  • Συμπληρωματικές βιταμίνες και μέταλλα

  , ορισμένα σχέδια μπορεί να καλύψουν τα παραπάνω φάρμακα. Είναι καλύτερο να ελέγξετε με μεμονωμένους ασφαλιστές για ακριβή κάλυψη.

  Ποιο είναι το κενό κάλυψης;

  Ανάλογα με τα φάρμακα που παίρνει ένα άτομο, μπορεί να φτάσει στο κενό κάλυψης, το οποίο ονομάζεται επίσης τρύπα ντόνατ.

  Το χάσμα κάλυψης είναι το στάδιο όπου ένας ασφαλισμένος υπερβαίνει το αρχικό όριο κάλυψης για το κόστος των φαρμάκων, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στο στάδιο της καταστροφικής κάλυψης.

  Τα όρια δαπανών αλλάζουν κάθε χρόνο. Συνήθως, στο κενό κάλυψης, ο δικαιούχος πληρώνει περισσότερα για συνταγογραφούμενα φάρμακα από ό, τι μετά από την εκπτώσεις τους. Το 2021, αυτό έρχεται στο 25% του κόστους φαρμάκων.

  Περίληψη

  Το Medicare Part D καλύπτει συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η κάλυψη για ορισμένα φάρμακα μπορεί να προέρχεται από το μέρος Β, όπως τα εμβόλια και τα φάρμακα αντιπαράθεσης μετά από μεταμόσχευση.

  Μόλις ένας ασφαλισμένος φτάσει στο μέρος του deptuctible, η Medicare πληρώνει για εμπορικά σήματα και συνταγογραφούμενα φάρμακα, συνήθως με ένα copayment.

  Εάν η Medicare και το άτομο φτάνουν στο όριο δαπανών σε ένα σχέδιο D, φτάνουν επίσης στο κενό κάλυψης και πρέπει να πληρώσουν για το 25% όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέχρι να φτάσουν στην καταστροφική κάλυψη.

  Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να σας βοηθήσουν να λάβετε προσωπικές αποφάσεις σχετικά με την ασφάλιση, αλλά δεν προορίζεται να παρέχει συμβουλές σχετικά με την αγορά ή τη χρήση οποιωνδήποτε ασφαλιστικών ή ασφαλιστικών προϊόντων. Η Healthline Media δεν συναλλάσσει με οποιονδήποτε τρόπο την επιχείρηση ασφάλισης και δεν έχει άδεια χρήσης ως ασφαλιστική εταιρεία ή παραγωγός σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Η Healthline Media δεν προτείνει ή υποστηρίζει τρίτους που μπορούν να συναλλάσσουν την επιχείρηση ασφάλισης.

  • Ασφάλιση Υγείας / Ιατρική Ασφάλιση
  • Medicare / Medicaid / Schip
  • Φαρμακείο / Φαρμακιστής
  • Μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.